Dvur Kralove Nad Labem
Zoo

De dierentuin in Dvur Kralove nad Labem is de grootste in Europa met dieren uit Afrika. Er zijn 2500 dieren.

Dierentuin Dvur Kralove nad Labem (Safari Park Dvůr Králové)

Het Gebied aan de voet van het Reuzengebergte

De dierentuin in Dvur Kralove nad Labem is de grootste in Europa met dieren uit Afrika. Er zijn 2500 dieren.

U kunt hier olifanten, neushoornen, apen, katachtige, tientallen giraffen, zebra’s, antilopen en andere zien. In de zomer kunt u met een safaribus rijden door de Afrikaanse safari.

Oppervlakte van de dierentuin is 78 ha. Ruim 2500 dieren, vooral uit Afrika, 290 soorten. De dieren kunt u rustig bekijken vanuit uw eigen auto, de dieren lopen er dan in handbereik. De autoroute biedt kijk op ruim 600 Afrikaanse dieren, 50 soorten, de route is 6 km lang. 

Kralovehradecky bier Tambor

Dit soort bier heet Tambor, er zijn 11%, 12% en donker special 13% in de uitvoering van gefiltreerd, ongefiltreerd en gist.

Na 30jaar lang werd weer in Dvur Kralove bier geproduceerd. De bierbrouwerij is compleet nieuw en het heet Tambor. Het bier wordt op een traditionele manier voorbereid. Hoge kwaliteit van water, Moravische mout en hop uit Zatec zorgen voor een karakteristieke smaak. De joodse gemeenschap uit Praag heeft dit biertje de prijs “KOSHER CERTIFIKATE” uitgereikt.  

Johannes de doper kerk

De prachtige gotische decanaat kerk in Dvur Kralove nad Labem, volgens de archeologische vindingen stamt hij uit de 13e eeuw.

De kerktoren werd in 1644 gebouwd, in het jaar 1894 werd ze gereconstrueerd en bijgebouwd. Tegenwoordig  is ze 64 m hoog. Is toegankelijk voor publiek en biedt u een prachtig uitzicht. Op de eerste helft van de toren is een zogenaamde manuscriptcel, waar Vaclav Hanka 16.9.1817 de manuscript kralovehradecky vondt. Over zijn echtheid wordt er nog steeds gepraat. 

Fietsroute Kuks – Les Kralovstvi – Hostinne

Kuks – Dvur Kralove nad Labem – Nemojov – Koclerov – Chotevice – Hostinne – deze route is 31km lang.

Beschrijving van de fietsroute:

De fietsroute begint in het dorpje Kuks, waar zich het bekende “hospital” bevindt. Vanuit Kuks gaat de route verder naar Dvur Kralove nad Labem op het fietspad nr. 24, langs de dierentuin, en verder via Nemojov, waar u even kunt stoppen bij de dam Les Kralovstvi, via Chotevice richting het eindbestemming Hostinne.

Deze route is bestemd voor alle fietssoorten.

Bezienswaardigheden op de route:

  • Hospital Kuks

  • Kruistocht

  • Dam Les Kralovstvi

Moeilijkheidsgraad: de route is niet zwaar, alle fietssoorten kunnen gebruikt worden. 

© 2019 by Eric Verhoeven Proudly created with Wix.com